Terug naar fysieke events | en wat dat voor de organisatoren betekent

17 okt 2021

Het afgelopen jaar zijn we ontzettend uitgedaagd in hoe we onze connecties in stand konden houden. De evenementenindustrie heeft zijn creativiteit en veerkracht laten zien in de meest waanzinnige virtuele events. Thuis hebben we urenlang virtueel geborreld, gefeest en gedineerd. Maar we zijn er klaar mee. We willen publiek zien, horen en ruiken. Reageren met emotie en energie. En ontlading voelen als we op het podium staan. De honger naar fysiek contact zit nu eenmaal in ons brein ingebakken.

Nu de routekaart van de overheid het weer toelaat, gaan we graag massaal over naar fysieke events en contacten. Maar wel anders dan we vóór corona deden. Waar moeten organisatoren rekening mee houden?

Virtuele events

Virtueel kunnen bezoekers een ‘front row seat’ krijgen en direct in contact zijn met sprekers zonder al te veel moeite te doen. De combinatie van een on-demand contentbibliotheek en livecontent zorgt ervoor dat programma’s prachtig gepersonaliseerd kunnen worden en bezoekers niet meer hele werkdagen hoeven af te schrijven aan fysieke programma’s. Maar er is één grote reden waarom virtuele events het nog niet gaan winnen van de fysieke events. En dat is het ontbreken van de beleving.

costumer experience

Beleving is wat de bezoeker mist en waar men naar verlangt. Maar als ik met organisatoren de event – experience doorlicht, komen we vaak niet verder dan cakejes met een logo erop en openbare wifi. Wil je bezoekers trekken dan moet je er echt voor zorgen dat de beleving veel beter is dan bij het virtuele broertje. Daarnaast gaat niet alle ‘business’ weer ‘as usual’. Dus is het zaak om de klantreizen voor de verschillende doelgroepen van het event opnieuw uit te tekenen. En meer aandacht te besteden aan hygiëne, ruimte, duidelijke bewegwijzering en algemeen crowd management. Dingen die ontzettend belangrijk zijn geworden na de gekke periode die we bijna achter ons hebben liggen.

een premium jasje

Geef het fysieke event een premium jasje en maak het exclusiever voor de bezoeker. Korter, krachtiger en toegankelijk voor meerdere doelgroepen. Beter ingespeeld op de individuele wensen en op gebied van technologie helemaal bij de tijd!

0 reacties

Sterke teksten nodig?

Ik ben Cemile Kara. Met mijn bureau ga ik voor het allerbeste. Voor inhoudelijk sterke teksten, mooie visuals en de beste redactie. De naam van mijn bureau past dan ook goed bij waar ik voor sta. Taal meesterlijk maken. Zoals Van Dale het ook omschrijft: Taal “de spraakvorm waarmee je je gedachten en gevoelens aan anderen kenbaar maakt.” Meester “die boven anderen staat.” In mijn wereld komt jouw vraag altijd meesterlijk tot uiting.